Majs blomster

Om god samvittighed ved en plantebaseret kost

IMG_7240

Efter jeg har ændret min kost til hovedsageligt at spise plantebaseret, så har jeg det så godt på samvittighedskontoen.

God samvittighed over for miljøet
Jeg har både god samvittighed over for vores planet, da produktionen af animalske produkter udgør en af de største belastninger af miljøet. Kødproduktionen belaster miljøet i en langt større grad, end alt transport som foregår til lands, til vands og i luften. Ved at jeg mindsker mit indtag af animalske produkter markant, gør jeg mit for at passe på kloden.

God samvittighed over for min sundhed
Jeg har god samvittighed overfor min egen sundhed, da en vegetarisk kost har en lang række sundhedsfordele. Man ved f.eks., at de mennesker der spiser vegetarisk, de lever længere. Videnskabelige undersøgelser viser, at risikoen for at udvikle en lang række sygdomme som f.eks. forhøjet blodtryk, diabetes, hjerte-karsygdomme og en lang række kræftformer nedsættes. Min hud er flottere, min mave opfører sig bedre og generelt har jeg bare en almen bedre følelse i kroppen.

God samvittighed over for dyrenes velfærd
Udover min gode samvittighed for miljøet og min egen sundhed har jeg selvfølgelig også rent mel i posen når, det kommer til dyrenes velfærd. Næsten da, for jeg spiser stadigvæk fisk og æg, men det sker ikke ofte. Men tænk engang på alle de dyr der hele deres liv holdes til fange under dårlige forhold og hver dag slagtes, bare for vores mennerskers behov for at få kød på tallerkenen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majs blomster