Om god samvittighed ved en plantebaseret kost

Ting jeg gerne vil være bedre til i min hverdag

PicMonkey Collage

Yoga
Jeg nyder at dyrke yoga, men det med at komme afsted til yogaholdet kniber altså lidt. Og det er en skam, for efter en yogatime har jeg det så dejligt i min krop, er så afslappet og fyldt med en følelse af velvære. Måske jeg også burde blive bedre til at dyrke yoga hjemme. Så er det med at komme ud af døren ingen hindring. I skrivende stund har jeg lige meldt mig til aftenens yogahold, nu hvor jeg bliver mindet om, hvor skønt yoga er.
Bess all in one heldragt fra Moshi moshi mind

Sove otte timer hver nat
Jeg ved, at jeg bare fungerer bedst, når jeg har haft en god nattesøvn på cirka otte timer. Alligevel sker det alt for ofte, at jeg kommer for sent i seng. Enten fordi jeg ikke er træt når jeg skal i seng, eller fordi jeg har en million ting, jeg lige skal lave.
Jeg ville ønske, at jeg hver dag kunne gå i seng kl. 22 og stå op igen frisk og udhvilet kl. 6. Men på grund af mit arbejde kan det ikke lade sig gøre. Jeg arbejder nemlig i en stor pærevælling af dagvagter, aftenvagter og nattevagter. Så min døgnrytme bliver hele tiden skubbet frem og tilbage.
Sovemaske fra Holistic Silk 

Drikke mere vand
Alle ved, hvor vigtigt det er at drikke nok vand hver dag. Specielt jeg, som snart er sygeplejerske, ved at det er vigtigt for at have en velhydreret krop.
Sørg for at få 30-35 ml. vand pr. kg kropsvægt hver dag. Jeg skal have lige godt 2 L. på en dag, og det er jeg ikke sikker på, at jeg får drukket hver dag.
Tilsæt gerne smagsgivere i form af citron, frisk mynte, agurk eller bær. Det gør det lidt sjovere at drikke vand.
Den fineste glas-drikkedunk fra Bkr

At være kreativ
Hele mit liv har jeg været glad for at udfolde mig kreativt. Når jeg tænker tilbage til folkeskoletiden, husker jeg tydeligt min glæde for håndarbejde, sløjd og billedkunst. Da jeg skulle i 10. klasse, startede jeg på Kastanievej efterskole på Frederiksberg, hvor fagene tekstil, filtning og keramik prægede min skoledag. Her startede min store kærlighed for keramik, og jeg har siden gået på Keramikskolen i København og på Kunsthøjskolen i Holbæk for at have mine fingre i ler. Da jeg skulle søge ind på en uddannelse, overvejede jeg meget kraftigt at søge ind på Danmarks Designskole for at blive keramiker.
Nu har jeg intet sted at lave keramik, da det jo kræver en speciel ovn, og sådan en står altså ikke ude i mit køkken. Til gengæld er keramik ikke det eneste kreative jeg laver. For eksempel elsker jeg at sidde ved min symaskine, eller at male akvarel. Jeg har for nyligt købt noget fint stof, som jeg vil sy hårbånd af. Men i min travle hverdag er jeg dårlig til at finde tid til det.
Keramik af KH Würtz 

4 kommentarer

 • Jeg har lige besluttet mig for, at det ikke kan være rigtigt, at jeg ikke har tid til at gå til yoga 2 gange om ugen. Det skal jeg bare have. Så nu laver jeg tid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • withlovefromK

   Det lyder bare SÅ fornuftigt! Mit arbejde er så flyvsk. En aftenvagt her og en dagvagt der. Så jeg kan ikke fastsætte dage til yoga, men jeg vil være bedre til at gøre det, når jeg kan. I går kom jeg afsted, og det er min krop og mit sind så glad for i dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er næsten som at læse mine tanker, fortiden. Jeg har hele tiden et glad i brug, herhjemme, for det er åbenbart dem bedste løsning for mig. Jeg har læst artikler om hvad det gør ved hjernen, ikke at være hydreret, så jeg har oppet mig! Kreativiteten er også lidt i stå herhjemme, primært i form af skriblerier og tegninger. Men det går langsomt fremad. Døgnrytmen er jeg til gengæld lidt mere heldig med. Jeg skal heldigvis ikke arbejde på helt sø skæve tidspunkter. Hvad Yoga angår, så er jeg rigtig glad for det morgenhold, jeg er kommet på, om mandagen. Det giver en god kickstarter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • withlovefromK

   Jeg kan kun komme på yogahold mandag og torsdag aften, og det er bare ikke altid at jeg kan eller at jeg kl 20 har overskud til at cykle derop. Men jeg vil blive bedre til det! Måske begynde at gøre det mere herhjemme, for jeg har yogamåtte 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om god samvittighed ved en plantebaseret kost