Links jeg ♡ #2

Bag mine køkkenlåger #1

De næste par uger vil jeg tage jer med bag mine køkkenlåger, og vise hvad der udgør mit lager af basisprodukter.

Det er tydeligt at se, at jeg hovedsageligt køber økologiske produkter. Det gør jeg, da jeg gerne vil have rene råvarer uden sprøjtegifte, og jeg tror på, at økologi er sundere for planeten og for mig. Selvom økologi ofte er dyrere end de konventionelle produkter, har jeg valgt at prioritere det højt.
Hvis man er opmærksom på tilbudsaviserne, kan man fylde sit basislager op, når der er tilbud. Man kan f.eks. følge facebookgruppen Økologi til alle, som hver uge deler gode tilbud på økologiske varer.

img_7979

OLIER:

 • Raspolie
 • Olivenolie
 • Kokosolie med smag
 • Smagsneutral kokosolie

Min all-time olie er kokosolie. Jeg bruger den alt. Til at stege i, til at fjerne min make-up med, til at fugte min hud, som massage-olie, hårkur osv osv. I min madlavning bruger jeg helst den uraffinerede kokosolie. Skal maden ikke tage smag af kokosolien, vælger jeg den smagsneutrale udgave.
Jeg køber altid økologiske olier.

img_7981

MEL:

 • Peanutmel
 • Sesammel
 • Maltmel
 • Boghvedemel
 • Kikærtemel
 • Ølandshvedemel
 • Kokosfibermel

Mel bruger jeg til mange forskellige ting. Jeg elsker at bage boller med ølandshvede og med lidt maltmel i dejen, får bollerne en flot mørk farve. Mine søde pandekager må gerne være af boghvede, mens kikærtemelen er god til madpandekager.  Peanutmelen er en god ingrediens til dadelkugler.

img_7980

KRYDDERIER: 

 • Vegansk bouillon
 • Hvidløgspulver
 • Cayennepeber
 • Chiliflager
 • Spidskommen
 • Vaniliepulver (ikke vaniliesukker)
 • Chilipulver
 • Peber
 • Salt
 • Ikke med på billedet: karry, paprika, oregano, timian, basilikum, kardemomme. 

Jeg er vild med stærk mad, og krydrer gerne med chili eller cayennepeber. Vaniliepulver (rene vaniliekorn) er uundværligt herhjemme. Min farvorit salt er Maldon havsalt. F.eks. som drys, sammen med chiliflager, på en avokado mad. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Links jeg ♡ #2