Links jeg ♡ #4

Bag mine køkkenlåger #3

img_7983

FRØ OG KERNER:

  • Græskarkerner
  • Solsikkekerner
  • Hel boghvede
  • Sesamfrø
  • Chia frø
  • Brune og gule hørfrø

Frø og kerner bruger jeg til mange forskellige ting.
Jeg har ofte en patentglas i køleskabet med udblødte chiafrø, så de er klar til at blive blandet i yoghurt
I min yndlings opskrift på koldhævede boller tilføjer jeg en masse frø og kerner. 
Hel boghvede rister jeg på en pande og bruger som knasende topping.

img_7985

BØNNER OG LINSER:

  • Dåse bønner: kikærter, cannellini bønner, sorte bønner og røde kidney bønner.
  • Tørre bønner: kikærter, sortebønner og butterbeans.
  • Grønne og røde linser

Jeg kan godt lide både at have tørre bønner og dåsebønner på lager. Det er billigst selv at koge sine bønner, men det er ikke altid at tiden er til det. Dér er dåsebønner fantastiske. Når jeg koger kikærter, plejer jeg at koge en stor portion, og fryse små portioner ned. Det bruger jo også strøm at koge.
Linser bruger jeg f.eks. i suppe eller i veganske bøffer som her og her.  

img_7982

RIS, PASTA mm.

  • Brune ris
  • Rød og hvid quinoa
  • Amaranth
  • Bulgur
  • Ikke med på billedet: pasta, nudler.

Jeg eeelsker quinoa. Sommetider spiser jeg dem bare rent som tilbehør til anden mad. Men oftest laver jeg det til en salat. F.eks. som her.
Amaranth popper jeg til de fineste små popcorn, som jeg drysser som topping på min morgenmad.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Links jeg ♡ #4