24 kalendergave idéer til under 100 kroner

Eat like you give a fork


Om at være anderledes

Ja, anderledes i den forstand, at jeg spiser anderledes end den gennemsnitlige dansker. Det kan til tider godt være besværligt og træls, når jeg spiser ude. Træls fordi man bliver mødt af blikke og spørsmål, besværligt ford, jeg skal forhøre mig om den mad der bliver serveret ude og ofte forberede og medbringe mit eget og træls, at der ikke er plantebaserede muligheder på alle spisesteder.

Jeg er forberedt på, at jeg her i juleperioden vil ramle ind i flere forskellige udfordringer som julefrokoster, æbleskive-hygge og juleaften. Det er ikke en udfordring for mig, ikke at spise det, for det har jeg slet ikke lysten til. Jeg har mistet min appetit for animalske produkter.

For nogle år siden var jeg vegetar, men jeg spiste dog stadigvæk fisk, æg og mælkeprodukter (som den dag i dag slet ikke giver mening for mig, at en vegetar gør. Jeg var ikke klogere dengang). Jeg spiste derfor laks til juleaften, men i år er det altså min første jul som plantespiser. Jeg har planer om selv at medbringe min mad. Jeg vil bestemt ikke være til besvær, ved at bede folk om, at lave speciel mad til mig.
Indtil videre er planen, at jeg vil lave et morsbrød, en salat af en art og en champignonsovs på plantefløde. Har I bedre forslag, så send dem gerne!

Er det også jeres første plantebaserede jul? Hvad skal I spise?

   

4 kommentarer

 • Det er også min første kødfrie jul. Jeg overvejer at lave smæskesteg, men synes også morsbrødet ser lækkert ud og har netop aftalt med kæresten, at afprøve retten, i morgen. Jeg vil gerne have pebersovs til (har fundet denne opskrift: http://www.veganmisjonen.com/2014/12/oppskrift-peppersaus-flte-melkefri.html ).
  Og så brunede kartofler, rødkål, måske rosenkål og hvide kartofler. Jeg tror jeg vil høre ad, om de brunede kartofler kan laves med “min” smør, så der ikke skal laves kartofler på millioner pander.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • withlovefromK

   Ej, jeg vil vildt gerne høre, hvordan morsbrødet er blevet, hvis I får det prøvet af 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har fulstændig samme plan med menuen! Morsbrød med butterdej. Grønkålssalat med appelsin, nødder og æble. Champignonsovs og selvfølgelig rødkål, hvide kartofler og søde kartofler, mmh 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • withlovefromK

   Lækkert med grønkålssalat! Jeg skal også have kartofler, men det satser jeg stærkt på bliver serveret.
   Har du en opskrift på sovsen? De gange jeg har lavet det, har jeg bare slummet mig igennem, men måske du kender nogle fif. Og laver du den hjemmefra og varmer op inden maden? Den del har jeg ikke planlagt endnu nemlig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 kalendergave idéer til under 100 kroner