Årets ønsker til juleaften

Varm havregrød med vegansk saltkaramel

Processed with VSCO with f2 preset

Nu hvor morgenerne er blevet så kolde, så er der altså ikke noget bedre, end at varme sig på en varm skål grød. Det gode ved at skrive opgave er, at jeg har god tid om morgenen til at kredse om min morgenmad. Jeg har lavet mig et glas vegansk karamel, til at toppe min morgengrød med. Det er en mega lækker måde, at pifte grøden op på.

Processed with VSCO with f2 preset

Opskrift på vegansk saltkaramel:
10 friske dadler
1 tsk kokosolie
0,5 dl havremælk
Salt til passende smag (kan udelades, hvis man ikke ønsker en saltkaramel)

Fremgangsmåde:
1. Hæld kogende vand over dadlerne, og lad dem stå i blød i 10 minutters tid.
2. Tag vandet fra og hæld dadlerne i blenderen. Jeg har brugt min Bamix processor.
3. Tilføj resten af ingredienserne og blend til en ensartet masse. Tilføj salt lidt af gangen og smag til så det passer lige til dine smagsløg.
4. Hæld på et rent glas og opbevar i køleskabet.

Havregrøden har jeg en teori om, at alle kan finde ud af, uden at bruge en opskrift. Jeg slummer altid lidt, når jeg laver grød. Jeg tilføjer ofte lidt ren vaniljekorn, kokosolie og et drys salt

Processed with VSCO with f2 preset

2 kommentarer

  • Ida

    Det lyder lækkert med sådan et portion saltkaramel på toppen! Hvor længe tror du det kan holde sig på køl? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • withlovefromK

      Det ved jeg ikke med sikkerhed. Måske en uges tid eller længere – hvis man sørger for et rent og lufttæt glas 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets ønsker til juleaften