Sprøde, saltede mandler

Min første plantebaserede jul

Processed with VSCO with f2 preset

Jeg har spekuleret længe over, hvad min mad skal bestå af til juleaften.
Jeg er ret så sikker på, at jeg ikke er den eneste der har tumlet med det spørgsmål. I de vegetariske- og veganske facebook-grupper vrimler det nemlig med opslag for tiden, der handler om vegansk julemad. Mange forslag går på mock dock, morsbrød og nøddesteg.

Processed with VSCO with f2 preset

I weekenden testede en opskrift på morsbrød af. Det er egentlig et pudsigt navn. I sygeplejefaget har jeg lært, at mors betyder død på latin – og der er jo intet dødt over et morsbrød.

Jeg er ikke i tvivl om, at det er morsbrød, jeg skal have til juleaften, for det var både easy-peasy at lave, og så smagte det altså rigtig godt!
Jeg halverede portionen, så jeg fik lavet et lille morsbrød. Jeg har haft resterne med på madpakken i dag, og det var altså en også succes.

Til et lille morsbrød har jeg brugt:
3 små plader butterdej
0,75 tsk gul fiberHUSK
0,5 dl. vand
150 g. champignon
110 g. tofu
0,75 dl. havregryn
1,25 dl. kogte brune ris
0,75 tsk dijon sennep
1,5 tsk soya
0,60 tsk friskkværnet peber
0,75 tsk salt
1 løg
2 fed hvidløg
38 g. valnødder

Se fremgangsmåden her hos Plantepusherne. 

4 kommentarer

  • Hej Katrine – det hedder Morsbrød fordi det jo ikke er et farsbrød 😉
    Tak for den gode anmeldelse fra morsbrøds-moren 🙂
    Nina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • withlovefromK

      Og det giver selvfølgelig også mening, at det så er Mors – ikke fars 🙂 Det er bare sjovt, når jeg ved, hvad den latinske betydning er 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mo

    Hej Katrine!
    Jeg er helt vild med din blog – og held og lykke med din første plantebaseret jul. Jeg husker min første som en stor succes, hvor jeg slet ikke følte mig oppust og forspist som de andre år. Jeg har dog endnu ikke besluttet denne års julemenu, til trods for at vi er virkelig tæt på juleaften haha men et morsbrød kunne da være en rigtig god idé 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • withlovefromK

      Tak, hvor er du sød!
      Jeg har i skrivende stund et mini-morsbrød i ovnen til mig og til min veninde, så hun slipper for også at lave et. Det er jo så svært at lave en portion til én portion. Rigtig glædelig jul 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde, saltede mandler