Gråvejr og sommer is

Dahl – nem og hurtig hverdagsmad

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg tror, at den ret jeg har lavet flest gange i år, det er dahl. Retten er både velsmagende, så selv mine kødspisende venner er ligeglad med at undvære et stykke kød, den er nem og billig at lave, og så er den perfekt til at tage med i madpakken dagen efter.
Til min fødselsdag i februar serverede jeg også dahl for min familie. Godt nok af en lidt anderledes opskrift end denne her. Jeg har nemlig ændret lidt i opskriften, tilføjet lidt og fjernet lidt, så den nu er lige, som jeg synes den er bedst.

Processed with VSCO with hb1 preset

Opskrift på dahl vol. II:
2 små/et stort løg
2-3 fed hvidløg – eller mere hvis du har lyst til det
1 spsk karry
1 tsk stødt spidskommen
0,5 tsk gurkemeje
0,5 tsk stødt koriander
0,5 tsk stødt ingefær
0,5 tsk peber
Salt – smages til
En stor spsk Herbamare urtebouilloneller den du har
1 dåse hakket tomat
2-3 spsk tomatpuré
3 dl vand
3 dl tørre røde linser
2 dl kokosmælk

Fremgangsmåde:
1. Hak løg fint og pres hvidløgene. Svitses på en pande. Evt. i lidt fedtstof.
2. Tilsæt alle krydderierne og steg med.
3. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen kokosmælken.
4. Bring retten i kog, skru derefter ned på lavt blus og sæt låg på. Lad den simre indtil linserne er udblødte. Rør rundt nogle gange, så det ikke brænder på.
Lad den simre i minimum 30 minutter men længere tid gør retten endnu bedre. Tilsæt undervejs kokosmælken. Den giver et lækkert og cremet resultat. Du kan sagtens tilføje mere end de 2 dl, hvis du har lyst.
5. Servér retten som den er eller på en bund af ris, bulgur eller lign.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gråvejr og sommer is