Dahl - nem og hurtig hverdagsmad

7 små skridt til en mere bæredygtig hverdag

Processed with VSCO with hb2 preset

Der er mange små ting i hverdagen, der nemt og hurtigt kan ændres til nogle mere bæredygtige valg. Her er et lille udpluk af forslag. Husk at selv de mindste ting har betydning.

 1. Sorter dit affald
  Det virker måske lidt uoverskueligt at sortere sit affald, men som så meget andet er det bare en vanesag. Find et system der virker nemt for dig.
  Herhjemme har jeg delt sorteringen op i to dele. Jeg har fundet plads i et køkkenskab til en kasse, hvori jeg smider alt sorteringsaffald. Selvfølgelig ikke madvarer. De kommer i komposten. Når kassen er fyldt op, bærer jeg den ned i mit kælderum, hvor jeg har kasser til hver enkelt type affald. Jeg har sorteringskasser til pap, metal, glas, plastik, batterier, farvet og ufarvet plastikfolie. Når de så er fyldt op, kører jeg på genbrugsstationen med det. Det fungerer godt for mig.
 2. Nej tak til reklamer
  En nem måde at spare en masse papir på er at afmelde de fysiske reklamer og så læse dem online. Det tager kun få klik at afmelde dem lige her.
  Papirreklamer burde være noget man tilvalgte, frem for at man aktivt skal afmelde det. Jeg er sikker på, at der er mange der tager reklamerne i postkassen og smider dem direkte i skraldespanden.
  Jeg læser altid tilbudsaviserne på appen eTilbudsavis. På den måde sparer jeg både en masse papir, og så har jeg altid tilbudene lige ved hånden, når jeg skal bruge dem.
 3. Spis mindre (eller slet intet) kød
  Det burde ikke komme som nogen overraskelse for nogle, at kødproduktionen står for en stor del af CO2 udledningen. Jeg selv har ikke samvittighed til at spise noget som helst kød, men hvis ikke du har lyst til at droppe alt kød, så tag en kødfri dag om ugen og/eller skær ned på kødet til alle måltider. Det er trods alt bedre end ingenting.
 4. Medbring et stofnet
  Anskaf dig nogle flotte stofnet og gør det til en vane altid at medbringe det, når du er ude. Fold evt. et stofnet sammen og placer et i alle dine tasker, så du altid har et net klar til impulsive indkøb. På den måde sparer du dig selv for de penge en plastikpose koster, og endnu bedre, så er du med til at sætte en stopper for al den plastik, der ender i vores verdenshave.
 5. Brug EcoEgg når du vasker tøj
  Udskift dit vaskemiddel med et genanvendeligt vaskeæg fra EcoEgg. Det er, efter min mening, et genialt produkt. Det er ekstremt billigt pr. vask (ned til 36 øre pr. vask!), det har givet mig meget mere skabsplads, hvor der før stod dunke med vaskemiddel, det sparer mig tid for at dosere den rette mængde, og så vasker det mit tøj rent uden brug af skadelig kemi.
 6. Køb dig en mensturationskop
  Invester i en mensturationskop og spar dermed dit underliv for unødvendig kemi i form at syntetiske tamponer og bind, spar miljøet for en masse affald og spar din pengepung for en masse udgifter.
  Det er sådan et produkt, jeg ærgrer mig over ikke at have købt for mange år siden, for det er simpelthen så smart. Jeg har selv erhvervet mig en mensturationskop fra OrganiCup.
 7. Ud med de farverige skuresvampe
  De velkendte og farverige skuresvampe frigiver en masse mikroplast, når der skures og skrubbes med dem. Måske har du lagt mærke til det grønne fnuller de frigiver og løber direkte i afløbet. Byt dem derfor ud med 100% biobaserede og genanvendelige rengøringssvampe fra Maistic.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dahl - nem og hurtig hverdagsmad