Jamen hvor får du så dine proteiner fra?

Weekend og morgenboller

Processed with VSCO with hb1 preset

I mit univers findes der (næsten) ikke noget bedre end det at vågne op en morgen med nybagt morgenbrød. Og det er endnu bedre, når det er første frimorgen efter 5 dages intens arbejde. Sådan en morgen har jeg i dag. Så foregår det hele lidt mere i slowmotion.

Processed with VSCO with hb1 preset

Opskrift på koldhævede hirseboller – ca. 9 stk:
500 ml lunken vand
1/4 pakke økologisk gær
1,5 tsk salt
1 dl hirseflager
0,5 dl hørfrø
0,5 dl solsikkekerner
100 g fuldkorns ølandshvede
ca. 350 g hvedemel

Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i det lunkne vand
2. Rør salt, hirse, hørfrø og solsikkekerner i
3. Tilsæt ølandshveden
4. Rør hvedemel i lidt af gangen og rør godt dejen godt sammen. Dejen skal stadig være klistret.
5. Tildæk skålen med et viskestykke og sæt dejen på køl over natten
6. Næste morgen tages dejen ud og står på køkkenbordet, mens ovnen bliver varm til ca. 200gr.
7. Gør hænderne våde og saml ca. 9 stykker dej op. Placer dem på en bageplade.
8. Bag bollerne til de er sprøde og lyder hule når der bankes i bunden. Jeg er ikke så god til at tage tid, når jeg bager, men vil gætte på en halv times tid. Prøv dig frem 🙂
9. Nyd de nybagte boller med Smørbar!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jamen hvor får du så dine proteiner fra?