Alene ikke ensom

Lækre veganske hindbærsnitter

Processed with VSCO with hb1 preset

Hindbærsnitter har altid været en af mine yndlingskager, og det har flere gange været den kage, jeg har bagt til mine kollegaer, når jeg har haft fødselsdag. For de er både forholdsvis nemme at bage, nemme at transportere, og så er det de færreste der siger nej tak til sådan en lækker snitte.

I weekenden har jeg endnu engang haft gang i bageriet herhjemme. Jeg var nemlig til babyshower på den fineste præstegård, og jeg havde lovet at medbringe en kage til festen. Jeg måtte lidt i tænkeboks omkring hvilken kage, det nu skulle være. Det er vigtigt for mig, at det virkelig smager godt, når jeg serverer vegansk mad for ikke-veganere. Det gjorde de heldigvis også denne gang. Gæsterne var helt forbløffede over, hvor godt de smagte! Og det vil jeg give dem ret i. Hindbærsnitterne smagte fuldstændig, som havde jeg været nede i det lokale bageri og købe dem.

Processed with VSCO with hb1 preset

Opskrift på veganske hindbærsnitter – ca. 25 stk.:

Hindbærfyld:
350 g. frosne hindbær
1,5 dl rørsukker

Fremgangsmåde:
1. Hæld hindbær og rørsukker i en gryde og bring det i kog. Skru ned på lavere blus og lad det småsimre uden låg i 15-20 minutter, så en del af væsken damper fra.
2. Når hindbærfyldet er færdigt, hældes det i en skål og sættes på køl.

Mørdej:
350 g. hvedemel
75 g. flormelis
En knivspids ren vaniliepulver
1 tsk bagepulver
150 g. plantesmør – Jeg bruger COOP fri, når jeg bager
0,5 dl vand

+ flormelis til glasur og krymmel

Fremgangsmåde:
1. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
2. Tilsæt plantesmør og fordelt det så godt som muligt.
3. Hæld vandet i og rør dejen sammen til en ensartet masse. Jeg synes det er lettest at bruge en dejskraber.
4. Drys lidt mel på bordet og hæld dejen herpå. Ælt dejen sammen med hænderne.
5. Læg dejen i en skål og sæt på køl i en halv times tid. Så er den nemmere at arbejde med.

6. Nu skal dejen rulles ud. Rul kun en klump dej ud af gangen, og behold resten af dejen på køl imens. Jeg rullede dejen ud mellem to stykker bagepapir, fordi at jeg synes, det fungerer bedst. Ellers drys mel på køkkenbordet og rul ud der. Dejen skal rulles tyndt ud til ca. 3-4 mm. tykkelse.
7. Stik små cirkler ud af dejen. Hvis ikke du har en udstikker til det, så kan et glas evt. bruges.
8. Placer cirklerne på en bageplade og bag dem i 10 minutter ved 175 grader. Lad dem derefter køle af på en rist.
9. Saml cirklerne med en skefuld af hindbærfyldet imellem og placer dem igen på bagepladen.
10. Bag kagerne igen i 10-15 minutter ved 175 grader, så hindbærfyldet sætter sig. Hold øje med kagerne, for dejen skal helst ikke begynde at blive for bagt.
11. Placer igen kagerne på en rist og køl af.
12. Pynt med glasur og krymmel, og så er de klar til at spise!

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alene ikke ensom