Projekt naturligt hår: No-poo

Oldschool popcorn – uden brug af mikroovn

Popcorn

Jeg ejer af princip ikke en mikroovn og har de sidste tre år levet uden, uden at det har voldt mig de store problemer. Det volder mig heller ikke problemer, når jeg får lyst til popcorn (hvilket jeg ofte får). Der skal nemlig ikke mere til end en god gammel gryde og lidt fedtstof.

Embalagefrie majskorn
Før i tiden købte jeg altid mine majskorn fra Urtekram. Men det blev pludselig til meget plastikskrald fra emballagen. Nu svinger jeg forbi LØS market på Vesterbro og fylder en bomuldspose, når lageret skal fyldes op med nye forsyninger. Her koster økologiske majskerner kun 4.10 kr./100 g., så det er ikke dét, der tømmer bankkontoen.

Opskrift
Ca. 1 dl. majskerner
2-3 tsk kokosolie (eller andet fedtstof)
Salt

1. Opvarm en stor gryde. Det er vigtigt, at det er en gryde, du har et låg til. Ellers skal du være god til at gribe de mange flyvende popcorn 🙂
2. Smelt olien i gryden.
3. Smid et par majskorn ned i gryden. Olien er varm nok, når det sitrer omkring majskornene.
4. Når olien er varm nok, skal resten af majskornene ned i gryden. Det er vigtigt, at de ikke ligger i lag men hæld majskorn i gryden, så bunden er dækket.
5. Sæt låg på gryden. Der går ikke længe før majskornene begynde at poppe på livet løs. Løft gryden indimellem og ryst den, så alle de upoppede korn falder til bunds.
6. Når det stopper med at poppe, tages gryden af varmen.
7. Hæld popcornene i en skål, drys med salt og servér mens de stadig er varme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Projekt naturligt hår: No-poo