Links jeg ♡ #10

Repost af den mest brugte opskrift på min blog – vegansk chokoladekage

Tilbage i oktober 2016 udgav jeg denne opskrift på den bedste veganske chokoladekage. Siden da har jeg selv bagt den utallige gange til familie, venner og kollegaer, og de tager lige godt imod den hver gang. Der er heller ingen tvivl om, at indlægget med opskriften er det mest læste på min blog. Jeg kan tilmed se, at opskriften ofte bliver delt på de veganske facebookgrupper, når folk efterspørger gode kageopskrifter.
Og det gør mig så glad! Så bliv endelig ved med det.

Jeg tænker, at opskriften fortjener et repost til nye læsere, der måske ikke har scrollet så langt tilbage i indlæggene.
Kagen er lækker og svampet, og chokoladefrostingen smager så godt, at jeg ikke kan lade være med at slikke skålen helt ren, inden den skal i opvaskeren!

Opskrift på vegansk chokoladekage:
2,5 dl plantemælk. Jeg bruger altid havredrik, men en anden plantemælk vil formentlig også fungere fint. 
1 tsk eddike (lagereddike, æblecidereddike, hvidvinseddike)
1,75 dl sukker
0,75 dl olie. Jeg bruger solsikkeolie.
1,5 tsk vaniljesukker
2,5 dl hvedemel
0,75 dl kakaopulver
En lille tsk natron
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. I en skål piskes plantemælk og eddike sammen. Lad stå et par minutter.
3. Tilsæt sukker, olie og vaniljesukker og pisk det sammen til det skummer.
4. I en anden skål blandes mel, kakao, bagepulver, natron og salt.
5. Tilsæt den første skål lidt af gangen imens det røres sammen til en jævn masse.
6. Hæld i en lille springform der er smurt med olie.
7. Bag til kagen er færdig.
Bagetiden afhænger af kagens højde. Brug dit blik og skøn når den er færdig. Stik en strikkepind i kagens midte, og hvis der ikke kommer kagedej på, når den tages op, er den færdig. Min kage var ca 25-30 minutter i ovnen.

 

Opskrift på vegansk chokoladefrosting:
1 dl vegansk smør. Jeg altid bruger altid Coop FRI plantemargarine da den holder formen.
3,5 dl flormelis
1 tsk vaniliesukker
2-3 spsk plantemælk
2-3 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde:
1. Pisk margarinen sammen med en elpisker.
2. Tilsæt flormelis og pisk sammen i et par minutter.
3. Tilsæt vaniliesukker og plantemælk og pisk sammen.
4. Tilsæt kakaopulver til det har den ønskede kakaosmag.
5. Det hele piskes sammen i nogle minutter.
6. Smøres på kagen.
7. Kagen er toppet med revet chokolade.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Links jeg ♡ #10